Menu
Winkelwagen

Maattabel treponti

Met deze maattabellen kunt u een passend treponti tuig of WAWpet vinden voor u hond of kat, mocht u hier niet uitkomen kunt u altijd contact met ons opnemen via het telefoonnummer 0318-512965. Of mail naar info@huisdierenspeciaalzaak.com.
Wij willen dan graag het ras, gewicht en borst omvang van de hond weten zodat wij een advies op maat kunnen geven.
Vanwege de grote diversiteit in lichaamsvormen en vachten bij de verschillende dieren nemen en dragen wij geen verantwoording met betrekking tot de (indicatieve) aangegeven maten en gewichten zoals onder andere aangegeven op de tuigen zelf en in de maattabel op de website. 

  Tips                                             

 • Elke hond heeft een uniek figuur, maar de combinatie gewicht en borstomtrek geven een goede indicatie om de juiste maat te kiezen.
 • Indien de hond een smalle taille heeft kan het tuig op de buik voorbij de meetlijn van de borstomtrek vallen. Bij sommige honden kan dit een kleinere maat betekenen dan hun borstomtrek aangeeft.
 • Honden welke forser zijn als standaard, een stevige borstkas hebben naar verhouding, of die aan de einde van de maat beschrijving zit , hebben vaak een maat groter nodig. Er is altijd een kleine overlap. Voor smal gebouwde honden, zoals whippets, windhonden en zeer slanke jachthonden zijn de vento's erg geschikt.
 • Het op meten van de borstomvang Meet altijd met het meetlint voldoende strak aangespannen, zodat u de borstomtrek zoals hij echt is en altijd als de hond of kat in rust op 4 poten rechtstaat. Als het dier zit (of ligt) krijg je altijd een onnauwkeurige en te ruime meting, waardoor je voor een verkeerde maat tuig zal kiezen dat te los zit.
 • Geen meetlint? U kunt het ook meten met een touw en vervolgens het touw meten met een Liniaal.
 • Bepaal van te voren waarom u een tuig aanschaft, dus met welk doeleinde. Kijk op deze website welk type tuig voor uw hond in aanmerking komt en ga naar een van onze opgeleide dealers toe. Neem altijd uw hond mee! Niet zeker? Bel ons voor advies.
 • Koop nooit een Tre Ponti  tuig 'op de groei'. Alle goede eigenschappen komen slechts tot hun recht indien het tuig exact past. Pas na ongeveer 9 maanden kunt u een definitieve maat aanschaffen. Houdt er dus rekening mee dat u met puppy's een en misschien wel twee keer zult moeten wisselen. 
 • Koop geen Forza tuig voor een hond onder de 9 maanden. Het kan absoluut geen kwaad, maar verwar trekgedrag niet met de jeugdige onstuimigheid van de hond.
 • Controleer regelmatig het koord van uw Liberta tuig. Het koord is oersterk, maar kan verzwakken als er beschadigingen op zitten (bijten, schuren, etc.). Wilt u een nieuw koord kunt ons hier altijd over mailen en bellen deze staan namelijk niet op website.
 • Onze Forza tuigen zijn geen anti trek tuigen, maar een hond- en baasvriendelijk middel, om in combinatie met training en beloning trekgedrag te verminderen en/of af te leren. Wel kunnen wij uit ervaringen van consumenten aangeven dat de succeskans hoog  is. Bij drastische trekproblemen adviseren wij u om contact op te nemen met een hondenschool en/of gedragstherapeut. Er zijn inmiddels ook gedragstherapeuten die met onze tuigen werken.
 • Heeft u een hond met aanleg voor rugproblemen? Informeer dan bij ons (of bij uw Dierenarts of uw rasvereniging) waarom onze tuigen bij deze rassen zo populair zijn bij onder andere Teckels en Franse Bulls.